آموزش کاشت نارگیل

آموزش کاشت نارگیل

آموزش کاشت نارگیل در خانه:
در اینجا سعی داریم به ساده‌ترین شیوه آموزش کاشت نارگیل را برای شما گل دوستان عزیز آموزش دهیم، شما می‌توانید سؤالات خود را در زیر مقاله بفرستید تا در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشیم.
برای اینکار ابتدا باید نارگیلی انتخاب کنید که سالم بوده و شیر زیادی داخلش باشد چون جوانه بذر از همین شیر، برای ماه‌ها تغذیه کرده و رشد می‌کند.

کاشت نارگیل
پوشال روی نارگیل را با دقت جدا کنید

آموزش کاشت نارگیل
نارگیل را به مدت ۴ روز تا یک هفته درون سطل آبی پر از آب قرار داده و یک وزنه یا سنگ یا کاشی روی ان قرار دهید و آن را در دمای منزل (گوشه اتاق یا آشپز خانه) قرار دهید.

حال باید نارگیل را از سطل در آورده و داخل یک کیسه نایلون ترجیحاً رنگ مات یا مشکی قرار دهید و مقداری آب روی ان اسپری کرده در نایلون را گره زده و در جایی با حداقل تغیرات دمایی قرار دهید. (گوشه اتاق یا آشپز خانه).

هر چند روز یکبار به ان سر بزنید و اگر رطوبت کم بود رویش آب اسپری کنید. هرگز نگذارید کاملاً خشک شود. باید نارگیلتان در این مرحله همیشه رنگ قهوه‌ای بسیار تیره داشته باشد.

نارگیل کاشتن
بعد از گذشت چند روز تا چند هفته(بستگی به کیفیت نارگیل وشرایط محیط دارد)جوانه نارگیل را خواهید دید

 

جوانه نارگیل
به تدریج شاهد رشد جوانه خواهید بود.و تا برگهای اصلی در نیامده نباید انرا به خاک یا گلدان انتقال داد.

اطلاعات در مورد نارگیل:

خواص نارگیل چیست؟

نارگیل با نام علمی (Cocos nucifera) گیاهی است که ابتدا در جنوب آسیا کشت می‌شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد. مردم اقیانوس آرام از تمام قسمت‌های این درخت استفاده کرده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می‌کنند. بسیاری از مردم اطلاعات دقیقی از نارگیل و خواص آن ندارند.

درخت نارگیل، درختی است زیبا و تنومند که به صورت قائم رشد کرده و بدون انشعابات می‌باشد.
برگ‌های آن بسیار بزرگ و زیبا است.
گل‌های این گیاه زرد و نارنجی می‌باشد.
میوه‌های نارگیل بیضی شکل و سبز هستند که با یک پوسته سخت قهوه‌ای پوشیده شده‌اند.
در قاعده میوه‌ی نارگیل سه سوراخ وجود دارد که چشم‌های نارگیل نامیده می‌شوند.
گوشت این میوه سفید رنگ و چرب است و درون آن با یک شیره یا مایع شیرین پر شده است.

قسمت‌های قابل استفاده:
ریشه، گل آذین و دانه (پوسته، آب و روغن هسته) قابل استفاده می‌باشند.
ضرب‌المثلی درباره‌ی نارگیل بین مردم اقیانوس آرام معروف است که می‌گوید هر کس که درخت نارگیل می‌کارد، برای خودش و بچه‌هایش، لباس، ظرف، نوشابه، غذا و خانه درست می‌کند. این نشان می‌دهد که تمام قسمت‌های این درخت، مفید و قابل استفاده هستند.

فواید قسمت‌های مختلف درخت نارگیل:

ریشه:
قابض، ادرارآور (مدر) و کرم کُش.

 

شیره گل:
شیرین و مطبوع، تب‏بُر، مقوی باء(تقویت کننده ی نیروی جنسی)، نشاط آور، مدر و سمّی.

پوسته:
مدر (ادرارآور) و برطرف کننده‏ ی بوی بد

مغز:
شیرین، خنک کننده، روغنی، اشتهاآور، مقوی باء، ملین(ضد یبوست) و نیروبخش

آب:
شیرین و گوارا، خنک کننده، هضم کننده، مقوی باء ، ادرارآور ، کرم کش و نیروبخش

روغن:
شیرین، ضد عفونی کننده، دافع حشرات، هضم کننده، مقوی باء، اشتهاآور و تقویت کننده موی سر

اثرات درمانی نارگیل:

* اسهال:
آب نارگیل یک غذای ایده ‏آل برای جایگزین کردن مایعات از دست رفته در اسهال می‏ باشد.

* سنگ‏های ادراری (مانند سنگ مثانه):
برای درمان سنگ‏های ادراری، گل ‏های نارگیل را خشک کرده و پودر کنید و سپس آن را با ماست بخورید.

* سردرد:
آب نارگیل سردردی را که در اثر تماس زیاد با نور خورشید بروز می کند، تسکین می ‏دهد.

* کرم‏ها:
جوشاندن ریشه نارگیل با مقدار کمی از انقوزه برای پاک سازی و رهایی از کرم ‏های روده بسیار نافع است.

* زخم و جراحت:
روغن کهنه نارگیل، تسکین دهنده سریع زخم ‏ها می ‏باشد.

* استفراغ:
اضافه کردن شکر، عسل و پودر فلفل به آب نارگیل یک ترکیب مطلوب برای پیشگیری از استفراغ می‏ باشد.

* زخم‏های دهانی:
غرغره کردن شیره ی حاصل از نارگیل چرخ و رنده شده برای تسکین و معالجه‏ ی زخم‏های دهان مفید است.

* خارش:
در خارش‏های معمول، شیر نارگیل برای کاهش التهابات سودمند و کاربردی است.

* جای زخم (اسکار):
پوست درخت‏ انجیر مقدس هندی و انجیر معابد را در شیرنارگیل به صورت خمیر در آورده و در سرتاسر زخم‏ ها بمالید. این کار به تسکین و ترمیم پوست به دلیل خاصیت‏ قابض و مغذی بودن این ترکیب، کمک می‏ کند.

* اگزما:
چند عدد سیر را در روغن نارگیل بیندازید و روی شعله گاز قرار دهید تا رنگ آن تیره شود. سپس این سیرها را در روغن نارگیل له کنید. بعد، آن را از صافی رد نمایید. این مخلوط یک ترکیب موثر برای رفع التهابات ناشی از اگزما است.

* رشد موها:
شستشوی موها با شیره نارگیل یک عمل بسیار موثر برای تغذیه قسمت ‏های انتهایی ریشه‏ ی موها است. این کار در بین هندی‏ ها که موهایی بسیار جذاب دارند، شایع است.

چند نکته:
* شیره ی نارگیل با شیر نارگیل متفاوت است. شیره ی نارگیل همان مایع آبکی درون نارگیل است، اما شیر نارگیل از جوشاندن مخلوط مساوی آب و گوشت نارگیل خرد شده حاصل می شود، به طوری که وقتی به حالت کف آلود درآمد آن را از شعله بر می دارند و سپس صاف می کنند.

* نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی، چاق کننده است.

* نارگیل هنگامی که نارس است مقدار بیشتری شیره دارد، ولی به تدریج که میوه می رسد مقدار شیره آن کمتر می شود. پس برای اطمینان از تازه بودن نارگیلی که می خرید، آن را تکان دهید تا صدای شیره ی آن را بشنوید. دقت کنید که نارگیل سنگین تر، تازه تر است.

* این میوه به دلیل گرم بودن ممکن است در گرم مزاجان مشکلاتی ایجاد کند. لذا این گونه افراد باید آن را با میوه های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند.

* نارگیل دیر هضم است، بنابراین کسانی که دچار ناراحتی های گوارشی هستند، باید هنگام مصرف آن مراقب باشند.

* با این که روغن نارگیل یک روغن گیاهی است، اما دارای مقدار زیادی چربی اشباع می باشد. به همین دلیل افراد دچار چربی خون بالا و بیماران قلبی نباید از روغن نارگیل استفاده نمایند.

 

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه:

مشاهده همه مقالات

15 دیدگاه برای “آموزش کاشت نارگیل

  1. سعید گفته:

    سلام خسته نباشید میخواستم بپرسم داخل بازار همه نارگیل ها قهوه ای هستند و کوچک چطوری بفهمم که کدوم رسیده است؟ و برا کاشت مناسبه؟

    • کارشناس میهن کاکتوس گفته:

      سلام، ممنون، در هنگام خرید میوه ای را انتخاب کنید که نسبتا سنگین باشد و زمانی که آن را تکان می دهید بتوانید صدای تکان خوردن آب نارگیل را از درون آن بشنوید. اگر از داخل میوه صدای تکان خورد مایع ان شنیده نشود به این معنی است که میوه کهنه است و مایع درون آن خشک یا خالی شده است.
      نکنه: در نظر داشته باشید که وجود تکه های معلق جسم جامد درآب میوه هم نشانه ی خوبی نیست چون به این معنی است که تکه های گوشت نارگیل از دیواره ی آن جدا شده اند که دلیل این مورد ماندن طولانی مدت در دمای بالا و فاسد شدن میوه است.

  2. ناهید گفته:

    سلام، ببخشید من یه نارگیل کاشتم داشت خیلی خوب جوونه میزد ولی جوونه سوم که زد سر برگ های قبلی حالت سوختگی و خشک و سیاه شده و داره بیشتر میشه و کل برگ های جدید رو میگیره.
    علتش چیه؟
    گلخونه داخل منزل داریم، هواش خیلی گرم نیست متعادل رو به خنکی هست، کنارش آکواریوم هست که با بخار آب، رطوبت ایجاد کرده، خاکش هم خاک باغچه و خاک برگ و شن درشت ترکیب کرده بودم.نور گلخونه به صورت غیر مستقیمه.
    http://uupload.ir/files/yeuh_img-20200117-wa0006.jpg
    http://uupload.ir/files/zosk_img-20200117-wa0005.jpg
    http://uupload.ir/files/hrag_img-20200117-wa0004.jpg

  3. ناهید گفته:

    گلخونه داخل منزل داریم، هواش خیلی گرم نیست متعادل رو به خنکی هست، کنارش آکواریوم هست که با بخار آب، رطوبت ایجاد کرده، خاکش هم خاک باغچه و خاک برگ و شن درشت ترکیب کرده بودم.نور گلخونه به صورت غیر مستقیمه.
    عکسش رو از کجا ارسال کنم؟

  4. ناهید گفته:

    سلام، ببخشید من یه نارگیل کاشتم داشت خیلی خوب جوونه میزد ولی جوونه سوم که زد سر برگ های قبلی حالت سوختگی و خشک و سیاه شده و داره بیشتر میشه و کل برگ های جدید رو میگیره.
    علتش چیه؟

  5. رضا عزیزی گفته:

    سلام من مراحل تکثیر نارگیل را مو به مو انجام دادم اما جوانه نزد ممکنه مرا راهنمایی کنید؟

    • کارشناس 2 گفته:

      سلام، احتمالش هست که نارگیلی رو که انتخاب کردید سالم نبوده، ویا به زمان احتیاج داره تا جوانه بزنه.

  6. بشیراحمدی گفته:

    سلام مرسی از برنامتون.
    من میخوام بدون بذر کاکتوسها بعد ازاینکه از خاک اومدن بیرون تا چند روزگی باید زیر پلاستیک بماند

    • کارشناس میهن کاکتوس گفته:

      سلام.این موضوع بستگی به منطقه ای که در اون زندگی میکنید داره اگر در مناطق مرطوب هستید تا پایان سه ماهگی در مناطق کوهستانی باشید تا شش ماهگی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *