
بهترین و بدترین پایه برای پیوند کاکتوس کدام گونهها هستند؟ یکی از روشهای تکثیر کاکتوسها پیوند کردن میباشد از پیوند کردن برای افزایش رشد بعضی از گونههای کم رشد مانند آریوکارپوس ها یا سایر کاکتوسها دیر رشد نیز استفاده میشود که آموزش پیوند زدن کاکتوسها را میتوانید در بخش مقالات آموزشی سایت میهن کاکتوس مطالعه کنید.
یکی از دغدغههای همیشگی پیوند زدن انتخاب پایه مناسب با پیوندک میباشد. برای پیوند زدن باید پایهای متناسب با گیاه از نظر نوع و سایز انتخاب کرد. در دنیا از پایههای زیادی مانند میرتلو کاکتوس یا پایه آبی، پایه نقرهای، پایه هیلو سرئوس، سن پدرو، کلیستو، پرسیکیا و سایر پایههای استفاده میشود. که در زیر به بعضی از معایب و مزایای این پایهها میپردازیم.
پایه پرسیکیا:
یکی از پایههای مناسب برای کاکتوسهای با سن خیلی پایین است که میتوان جوانههای با سن ۲ ماه به بالا را روی آن پیوند کرد از مزایای این پایه افزایش رشد کم شدن احتمال پوسیدگی پیوندک غذا رسانی بالا به پیوندک و مقاوم بودن خود پایه میتوان اشاره کرد. از معایب آن میتوان به عمر کوتاه آن خم شدن در اثر سنگینی پیوندک و نمیتوان مدت زیادی از آن استفاده کرد و بعد از بزرگ شدن پیوندک دوباره باید آن را بر روی ه پایهای دیگر یا خاک برای ریشه دار کردن مجدد انتقال داد که در کاکتوسهایی مانند آریوکارپوس یه علت داشتن ریشههای غدهای ریشه دار کردن مجدد کار دشواری خواهد بود.

پایه هیلو سرئوس:
به جرات میتوان گفت بدترین نوع پایه در میان تمامی پایهها میباشد. و دلیل استفاده از آن رشد زیاد پایه ارزان بودن و پیوند زدن راحت و همچنین تکثیر راحت این پایه میباشد. که امروزه به صورت گسترده در جهان استفاده میشود. به دلیل عدم هماهنگی میان پایه و پیوندک معمولاً سریعاً پوسیده شده و از بین میرود و این پوسیدگی به سرعت به پیوندک منتقل شده و باعث خرابی آن نیز خواهد شد. توصیه میشود از خرید کاکتوسها بر روی پایه هیلوسرئوس یا همان پایههای سه گوش که بیشتر روی ژیمینوهای رنگی دیده میشود خودداری کنید زیرا عمر آنها در بهترین شرایط بیشتر از یک سال نخواهد بود.


پایه کلیستو:
پایه کاکتوس کلیستو یکی از پایههایی است که در ایران زیاد استفاده میشود از مزیتهای آن ارزان بودن و راحتی در پیوند میباشد. از معایب آن پوسیدگی سریع، خم شدن در اثر سنگینی پیوندک و معمولاً هماهنگی بین پایه و پیوندک بسیار کم است از لحاظ نیاز آبی و خواب گیاه.
پایه آبی یا میرتلو:
بدون شک یکی از بهترین پایهها برای کاکتوسها میباشد، به راحتی میتوان روی آن انواع گونهها را پیوند زد، مقاومت بالایی دارد. از لحاظ تغذیه پیوندک بسیار عالی عمل میکند. باعث افزایش رشد و تسریع در گلدهی پیوندک میشود. از معایب آن میتوان به پاجوشهای زیادی که تولید میکند نام برد که به راحتی میتوان آنها را حذف کرد.

پایه نقرهای و پایه تیغ سیاه:
این دو گونه همانند پایه آبی جز بهترین و مقاومترین گونهها برای پیوند زدن میباشند. از پایه تیغ مشکی یا نقرهای میتوان برای پیوندکهای سنگین و کم رشد استفاده کرد.

بهترین و بدترین پایه برای پیوند کاکتوس

پایه افوربیا:
از پایههای افوربیا برای پیوند زدن انواع افوربیا ها استفاده میشود چون انواع افوربیا را نمیتوان بر روی کاکتوسهای دیگر پیوند کرد از بهترین پایههای افوربیا میتوان به Euphorbia triangularis, Euphorbia confinalis, Euphorbia fimbriata و افوربیا میلی یا مرجان نام برد.
نویسنده: کاظم دروگریان
پستهای مرتبط
پیوند زدن
پیوند زدن روشی است که توسط آن بخشی از یک...
انتخاب پایه مناسب برای پیوند کاکتوسها
انتخاب پایه مناسب برای پیوند کاکتوسها هدف از پیوند کاکتوسها...
آموزش پیوند بر روی پرسکیا
آموزش پیوند بر روی پرسکیا همراه با عکس نام علمی...
آموزش ارزنده ای بود
بد نیست که یک فیلم عملی از پیوند زدن رو به سایتتون اضافه کنید
سلام حتما انشالا
سلام روی افوربیا پنتاگونا میشه پیوند زد؟
سلام فقط میتونید خانواده افوربیا رو باهم پیوند بزنید با سایر کاکتوس ها نمیشه پیوند زد
لطفا اموزشی جهت پیوند زدن مجدد زمانی که پایه از بین رفته در سایت قرار دهید
سلام حتما چشم
سلام چه موقع باید قلمه هیلو سرئوس رو ازش جدا کرد؟
سلام.بهترین زمان برای قلمه گیری فصل بهار هست.
سلام ببخشید میشه اسم بهترین پیوندک ها رو تو پاسخ بنویسید ؟
سلام.پیوندکها سلیقه ای هست وبستگی به انتخاب خودتون داره.ولی کلا گیاهانی که روی خاک رشد کمتری دارند رو پیوند میزنن تا بوسیله پایه تغذیه بشن ورشد بهتری داشته باشن.
یه سوال دیگه
این پیوندک رنگی ها رو از کجا و چجوری میشه تهیه کرد ؟
میتونید از گلفروشیها تهیه کنید.ژیمنو کالسیوم هستند که کلروفیل ندارن.نمیتونن روی خاک رشد کنن وحتما باید پیوند بخورن.چند نوع گیاه که رشد کمی دارند روی خاک وحتما باید پیوند زده بشن رو براتون مینویسم.انواع استاریاسها،ژیمنو کالسیوم رنگی،اریوکارپوس،دیسکو،ابلمانیا،پلسیفورا،اپیتالانتا،اوبرگونیا،وچندین نوع دیگه..
اسم این پیوندک رنگی ها هم بگید لطفا.
من یه هفته پیش یه سن پدرو خریدم با سایز کوچک. گذاشتم جلوی آفتاب مستقیم آب دهی هم یه هفته یکبار کردم و بار اول هم محلول کود بهش دادم . گلدونش هم کوچک نیست و خاکش هم خوبه . الان نگاش کرد نوکش زرد و چروک شده. میشه علت و راه درمانش رو بگید .
خیلی ممنون بابت پاسخ های قبلیتون هم .
سلام.احتمالا افتاب سوخته شده چون میفرمایید که جلوی نور مستقیم افتاب بوده.جای پرنور وفیلتر شده بزارید جای افتاب سوختگی میمونه واز بین نمیره با بزرگ شدن گیاه در قسمت زیرین میمونه.اگه گلدونش نسبت به گیاه خیلی بزرگ هست ابیاری رو کم کنید.
سلام.همه ی مامیلاریا ها و همه ژیمنو ها رو میشه به عنوان پیوندک استفاده کرد؟اگر نمیشه لطفا بگید چه نوع هایی رو میشه پیوند زد. (رو پایه هایی که تو مقاله نوشتین یا اگر رو اون پایه ها نمیشه, بگید رو چه پایه ای پیوند بزنم .)
سلام.بله همه ی انواع ژیمنو ومامیلاریا رو میشه پیوند زد.ولی پیوند رو بیشتر برای گیاهانی میزنن که رشد کمتری روی خاک داشته باشه.
سلام . ببخشید میخواستم مطمئن شم
اگر همه انواع مامیلاریا و ژیمنو ها (حتی خار بلند ها هم ) رو رو پایه مناسب و در شرایط خوب و اصولی پیوند کنم ، تضمینیه که پیوند بگیره؟
سلام.باید همه ی لوازمی رو که برای پیوند استفاده میکنید استریل باشه.ویک موضوع مهم دیگه که الان فصل مناسبی برای پیوند زدن نیست باید در زمان مناسبش پیوند بزنید که درصد موفقیتتون بیشتر باشه الان اکثریت کاکتوسها به خواب میرن وشیره موجود در گیاه کمتر میشه ودرصد پایینی پیوند میگیره وحتی احتمال داره که هر دو گیاه (هم پیوندک هم پایه )از بین برن.زمان مناسب پیوند زدن اواخر فصل بهار هست(خرداد تا اواسط تیرماه)در این زمان پیوند بزنید درصد موفقیتتون زیاد هست.
سلام . میشه یه فیلم آموزشی از پیوند اصولی کاکتوس رو بزارید تو سایت؟
(ترجیحا تو همین مقاله )
سلام حتما انشالا