آشنایی با بیماری باکتریایی در کاکتوسها: کاکتوسها گیاهان بسیار مقاومی هستند ولی در مقابل بیماریهای باکتریایی و قارچی بسیار ضعیف هستند و به راحتی دچار این بیماریها میشوند. بیماریهای باکتریایی بعد از نفوذ به بافت گیاه تقریباً درمانی ندارد مگر در مراحل اولیه بیماری نسبت به درمان اقدام کنید.
نکروز باکتریایی چیست؟
این یک بیماری عفونی است که به سادگی بافتهای گیاه را متلاشی میکند. بیماریهای عفونی از ان جهت که بافت گیاهی را مورد آسیب قرار میدهند به سختی قابل کنترل و درمان نیستند. اهمیت تشخیص و شروع درمان نمیتواند این بیماری را تحت تأثیر قرار دهد زیرا گیاه میتواند در طول زمان زیادی با نقاط کوچکی از بیماری زندگی کند اما در نهایت اگر درمان نشود از بین میرود.
کاکتوسها این ساکنان بیابانها و دشتها بسیار مقاوم هستند اما واقعاً میتوانند با یک باکتری کوچک از پا در آیند. نکروز باکتریایی کاکتوس میتواند به تعداد زیادی از گیاهان حمله کند. در نهایت باکتریهای عامل بیماری در گوشت و بدنه گیاه گسترش مییابد.
در مناطق آسیب دیده بافت گیاهی مرطوب است و اگر در بدنه گیاه باقی بماند در نهایت میتواند این گیاهان را از بین ببرد. درمان نکروز باکتریایی کاکتوس در مراحل اولیه میتواند سبب ۸۰ درصد احتمال زنده ماندن گیاه شود.
نکروز کاکتوسها به عنوان نقاط تیره در تنه شروع میشود که نرم و آبکی است. در نهایت بیماری به تمامی قسمتها نفوذ میکند که مایع تیره و تند سیاه از آن تراوش میکند.
نکروز کاکتوسها همچنین ممکن است به یک زخم کوچک تبدیل شود که در آن گیاه سعی در بهبودی خود را دارد. هرگونه تخریب منطقه آسیب دیده در کاکتوس مبتلا میتواند باکتریها را آزاد کند و با این کار بیشتر گیاه را آلوده میکند.
این عفونت باکتریایی اروینیا نام دارد، این عفونت و بیماری میتواند از هرگونه آسیب فیزیکی (برش، برخورد فیزیکی، گزش حشرات و ….) و حتی از فعالیتها و تغذیه ماهانه به گیاه وارد شود.
این باکتریها در خاک نیز زنده میمانند تا زمانی که یک قربانی پیدا کنند.
درمان نکروز باکتریایی در ساگوارا:
نکروز باکتریایی کاکتوسها درمان ندارد و بهترین درمان پیشگیری است. هیچ مواد شیمیایی تأیید شده برای مبارزه با بیماری باکتریایی وجود ندارد مواد و گیاهان آلوده باید برای جلوگیری از گسترش بیماری حذف شوند.
خاکی که گیاه آلوده در ان کشت شده بود هم باید دور ریخته شود و نباید از ان مجدداً استفاده کرد.
در مواجه با کاکتوسی که دچار بیماری نکروز باکتریایی شده بهتر است در اولین مرحله گیاه را از بقیه گیاهان جدا کرده و در صورتی که عفونت کوچک و در مراحل اولیه است با عمل جراحی و برداشتن قسمت آسیب دیده از پیشروی بیماری جلوگیری کرد.
تمام ابزار و وسایل کار را کاملاً ضد عفونی کنید بعد برداشتن قسمت عفونی کاملاً گیاه را با سموم یا محلول ماده ضد عفونی کننده و آب به طور کامل ضد عفونی کنید.
حین برداشتن قسمت آسیب دیده توجه داشته باشید که حداقل تا ۱/۵ سانت اطراف محل عفونی را هم از روی بدنه حذف کنید.
تمام مشکلات این بیماری از نکروز باکتریایی با زخمهای روباز آغاز میشود. اگر عفونت و بیماری قسمتهای زیادی از گیاه را آلوده کرده باشد بسیار بعید است که بتوان با برداشتن قسمت آسیب دیده گیاه را درمان کرد. چون باکتری عامل بیماری در خاک یا ماده گیاهی مرده هم میتواند به زندگی خود ادامه دهد.
این بیماری معمولاً در گیاهان بزرگ و یا در طبیعت بیشتر اتفاق می افتد. برای مطالعه مقاله کامل در مورد بیماری باکتریایی کاکتوس اینجا کلیک کنید.







منبع: میهن کاکتوس
کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.
مقالات مشابه:
http://uupload.ir/files/tv7j_img_20200917_184751_985.jpg
این کاکتوسم دوماهه اینطور شده
بهم گفتن کنه ست سم کنه کش گرفتم ولی هنوز خوب نشده
http://uupload.ir/files/tp01_img_20200917_184743_126.jpg
اینم یه عکس دیگه ازش
بیماری قارچی هست،میتونید بوسیله چاقوی تیز وضدعفونی شده جراحی کرده وقسمت الوده رو جدا کنید وبعد از اتمام کار روی محل زخم شده محلول قارچ کش اسپری کنید.
http://uupload.ir/files/cwtf_۲۰۲۰۰۶۱۹_۲۰۱۷۲۰.jpg
سلام خدا قوت،دست شما درد نکنه که به مشکلات مردم رسیدگی میکنین خیلی ممنون
این کاکتوس رو حدود سه هفته پیش خاکشو عوض کردم از اونروز شروع کرد به زرد شدن شاخه هاش و خشک شدنشون،هیچ جابجایی هم واسه تعویض خاکش انجام ندادم،همونجور تو گلدون دورشو خالی کردم و خاکشو جابجا کردم
شرایط نگهداریش هم : ابیاری هفته ای ی مرتبه،محل نگهداریش هم توی پاسیون خونه کنار بقیه گلها(رطوبت نداره پاسیون) کود حدود ی ماه پیش بهش دادم.
خواستم بدونم مشکل از چیه،ممنون میشم
http://uupload.ir/files/2zz5_۲۰۲۰۰۶۲۲_۲۱۱۱۵۱.jpg
http://uupload.ir/files/rjsx_۲۰۲۰۰۶۲۲_۲۱۱۱۵۶.jpg
http://uupload.ir/files/qmmw_۲۰۲۰۰۶۱۹_۲۰۱۷۱۴.jpg
سلام، ممنون از توجه شما،گلدان گیاهتون بیش از اندازه بزرگ هست، خاکش مناسب نیست، وبشدت کمبود نور داره،قسمتهای انتهایی گیاه پوسیده شده، میتونید گیاه رو از خاک در بیارید قسمتهای پوسیده شده رو کات کنید واز قسمتهای سالم قلمه بگیرید ،قلمه ها رو با محلول قارچ کش شستشو بدید وبمدت چند روز در محیط خنک وسایه نگهداری کنید تا قسمتهای بریده شده پینه ببنده بعد داخل گلدانی که یک الی دو سایز از قطر گیاه بزرگتر باشه وخاک مخصوص کاکتوسها که متخلخل وماسه ای باشه بکارید.
http://uupload.ir/files/5ebg_dsc_1207.jpg
سلام
وقتتون بخیر
امروز متوجه این اتفاق شدم این کاکتوس قسمت پایینش شل شده
چند ماه پیش که ریشه نداشتن و کاشتمشون دو تاش بعد یه مدت خراب شدن البته اونا تو یه گلدان دیگه بودن بهار همشون جوونه زدن و حتی جوونه بعضی هاشون دوباره جوونه زدن
این گندیدگی هست یا باکتریائی و ممکنه به بقیه هم سرایت کنه ??
جوونشو جدا کردم و چون سالم بود در گلدان دیگری کاشتمش
http://uupload.ir/files/vo5_dsc_1208.jpg
الان که بقیه رو نگاه کردم همون طور که در تصویر مشاهده میکنید قسمت پایین رنگش متفاوته
اون ها هم دچار این مشکل شدن ?? یا عادی هست
جمعه بهشون آب داده بودم
http://uupload.ir/files/s703_dsc_1212.jpg
http://uupload.ir/files/dkgx_dsc_1211.jpg
سلام، پوسیدگی هست در اثر ابیاری زیاد یا خاک نامناسب ویا نبود زهکش مناسب بوجود میاد. بهتر هست قلمه رو دور بندازید،خاک گیاهانتون مناسب بنظر نمیرسه،قسمتهایی که تغییر رنگ دادن رو به ارامی بوسیله انتهای یک مداد یا هر وسیله دیگه بررسی کنید اگر نرم بودند بهتر هست از خاک دربیارید وریشه ها رو بررسی کنید. خاک کاکتوسها باید متخلخل باشه واب رو مدت زمان زیادی حفظ نکنه.
سلام
گفته نشده چگونه پیشگیری کنیم.
چه چیزی باعث این بیماری میشه. نگران شدم.
سلام، ابیاری بیش از اندازه، الوده بودن خاک،الوده بودن اب مصرفی، ماندن اب روی کاکتوسهابمدت زیاد ،انتقال بیماری از یک گیاه الوده دیگر، زخمی شدن کاکتوسها، نیش حشرات،تهویه نامناسب، و… همه ی این عوامل باعث بیماریهای باکتریایی ویا قارچی در کاکتوسها میشن.