آموزش نگهداری گل آلاله

آموزش نگهداری گل آلاله

آموزش نگهداری گل آلاله: گل آلاله گیاهی است دائمی با گلبرگ‌های زیبا و زیاد. ساقه‌های آلاله خشن، ساده و یا منشعب بوده و ارتفاع آنها ۲۵ سانتی می‌رسد. برگ‌ها به ویژه، در قاعده گیاه زیاد بوده و کم و بیش بریده بریده و دندانه دار هستند. گله‌ها به رنگ‌های مختلف کم پر یا پرپر هستند. انواع آلاله وجود دارد که یک از گونه‌های آن که دارای گلبرگ‌های کمتری است آلاله ایرانی است. نام علمی گل آلاله Ranunculus است.

آموزش نگهداری گل آلاله:

خاک مناسب گل آلاله:
گل آلاله در مورد خاک خیلی سخت گیر نیست اما به خاکی با زهکش مناسب و عدم نگهداری آب اضافی نیاز دارد. خاک‌های سنگین و در صورت ماندگار آب می‌توانند موجب پوسیدگی و از بین رفتن گیاه شوند. به‌کارگیری مواد ارگانیک همانند خاک برگ و یا کود بسیار پوسیده دامی به رشد و گلدهی این گیاه کمک می‌کند. به عنوان مثال می‌توان از مخلوطی از خاک معمولی +خاک برگ +مقداری شن برای این گیاه استفاده کرد. اگر قصد کاشتن این گیاه را در گلدان دارید برای هر پیاز درشت این گیاه که محیطی برابر با ۸-۷ سانتیمتر دارد از از گلدانی با قطر دهانه حداقل ۲۵ سانتیمتر استفاده کنید. اگر در زمان تهیه خاک و یا اوایل فصل از خاک برگ استفاده شده است، دیگر نیاز چندانی به کوددهی در طی فصل رویش نیست اما به هر حال می‌توان از کودهی کامل یکی قبل از گلدهی و دیگری بعد از اتمام گلدهی استفاده کرد. نوبت کوددهی بعد از گلدهی به منظور قوی‌تر کردن پیازهای داخل خاک است.

نحوه آبیاری گل آلاله:
در زمان گلدهی این گیاه، خیلی به آن آب ندهید نباید زیاد آبیاری انجام شود. فقط در حدی آبیاری کنید که خاک از مقداری رطوبت برخوردار باشند. آبیاری بیش از اندازه موجب کاهش گلدهی و در نهایت پوسیدگی تمامی گیاه می‌شود. با فرارسیدن فصل پاییز و در زمانی که گلدهی گیاه نیز متوقف شد آبیاری را کاهش دهید و فقط زمانی گیاه را آب دهید که خاک نسبتاً خشک شده باشد. برگ‌ها بعد از گلدهی نیز وظیفه غذا سازی و انتقال آن به پیازها را دارند. زمانی که برگ‌ها زرد شدند، آنها را جدا و قطع کنید و پیازها را از خاک بیرون آورید و در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.

دما مناسب گل آلاله:
به طور کلی آلاله‌ها در مناطقی که زمستان‌های ملایم به همراه بهاری خنک و طولانی دارند بهترین رشد و گلدهی را دارند. این گیاه در طی زمستان یخبندان‌های ملایم را تحمل می‌کند اما زمانی که دما به زیر ۱۰- درجه سانتی‌گراد برسد از بین خواهد رفت. در طی اواخر بهار و تابستان گرمای هوا مهم‌ترین دلیل عدم گلدهی این گیاه است. بهترین دما برای رشد این گیاه ۲۴-۱۵٫۵ درجه سانتی گراد است اگر هوای منطقه در طی زمستان به زیر ۱۰- نزول می‌کند باید پیازهای این گیاه را از خاک در آورد تا از خطر یخ زدگی محافظت شوند اما اگر چنین امکانی وجود ندارد می‌توان لایه از مواد ارگانیک همانند خاک برگ به ضخامت ۳۰-۱۵ سانتیمتر بر روی سطح خاک پخش کرد تا از خطر یخبندان تا جایی که امکان دارد در امان بمانند. با فرارسیدن بهار و مناسب شدن دمای هوا باید این خاک برگ‌ها را برداشت و در صورتی که خاک نیز فقیر است از لایه به ضخامت ۷-۵ سانتیمتر خاک‌برگ تازه استفاده کرد.

نور مورد نیاز گل آلاله:
گل آلاله به مکانی روشن با نور مستقیم آفتاب به مدت حداقل ۶ ساعت دارد. مکان‌های کم نور از جمله دلایل عدم گلدهی مناسب این گیاه هستند. البته از آنجایی که این گیاه اصولاً هوای خنک را دوست دارد و در چنین هوایی گلدهی دارد، بنابراین زمانی که آلاله را در گلدان پرورش می‌دهید و دمای هوا نیز گرم است، بهتر است که آن را در پشت شیشه و زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. بلکه در نزدیکی پنجره و جایی که روشن و پر نور اما بدون نور مستقیم آفتاب است بگذارید. این مسئله بخصوص در روزهای گرم اواخر بهار و طی تابستان مهم است. در چنین روزهایی و برای اینکه گیاه دچار کمبود نور نیز نشود، بهتر است که گلدان در طی ساعات اولیه روز و قبل از ظهر از نور مستقیم برخوردار باشند اما در بعد از ظهر حتماً در مکانی سایه قرار بگیرند.

آموزش تکثیر گل آلاله:
یکی از راه‌های تکثیر این گیاه کاشت پیازهای آن است (البته این اعضا در اصل ریشه زیرزمینی هستند تا پیاز اما معمولاً پیاز خوانده می‌شوند). پیازهای گیاه مادری در طی فصل پاییز و بعد از اینکه برگ‌های گیاه زرد رنگ شدند از خاک بیرون آورده می‌شوند و در میان پیت ماس و یا ورمی کولیت که تا حدودی رطوبت دارند در محیطی خنک نگهداری می‌شوند و ابتدای فصل بهار مناسب‌ترین زمان کاشت پیازها است. می‌توان قبل از کاشت پیازهایی که مدتی را در انبار گذرانده‌اند، به مدت حداکثر دو ساعت در آب خیساند تا به جوانه زنی بهتر آنها بعد از کاشت کمک شود. بهترین اندازه پیازهای این گیاه که می‌توانند تا حدود ۳۰ گل تولید کنند محیطی برابر با ۸-۷ سانتیمتر دارد.

پیازها را در عمق ۵ سانتیمتری و با فاصله ۱۵-۱۰ سانتیمتر کاشته می‌شوند. هنگام کاشت باید سر پیازها به طرف بالا باشد. بعد از کاشت، پیازها آبیاری می‌شوند لایه‌ای از خاک برگ تازه به ضخامت ۵ سانتیمتر روی سطح خاک قرار می‌گیرد و تا زمان مشاهده رشد جدید از زیرخاک نیاز چندانی به رطوبت وجود ندارد. بهترین دما برای شروع جوانه زنی پیازهای این گیاه حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد است و جوانه زنی بین ۲۵-۱۵ روز طول می‌کشد. وجود چنین دمایی یعنی ۱۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۸-۶ هفته در طی شب و ۲۴-۱۵٫۵ درجه سانتی‌گراد در طی روز موجب گلدهی بسیار مناسب گیاه خواهد شد.
 آموزش نگهداری گل آلاله
آموزش نگهداری گل آلاله آموزش نگهداری گل آلاله

منبع: باغبان سبز
انتشار: میهن کاکتوس

کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می‌باشد.

آموزش نگهداری گل آلاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *